Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Jul 28, 2014

GK, COMPUTER, MARKETING QUESTIONS ASKED IN SBI CLERK EXAM HELD ON 27 JULY 2014

GK, Computer & Marketing Questions
Questions Asked in SBI Clerk Exam-27 July 2014 (Both Shifts)
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
sbi gk questions
This we are going to share the GK, Computer and Marketing question which was asked in SBI Clerk Exam which was held on 27th July 2014. We are sharing the question which are asked in both shifts.

GK Question asked in SBI Clerk Exam(26th July 2014) CLICK HERE

1). Committee on financial inclusion?
Correct Answer: Nachiket Mor Committee

2). 150 km missile launched by DRDO recently
Correct Answer: Prithvi

3). Minister of Social Justice and empowerment
Correct Answer: Thawar Chand Gehlot

4. Bhartiya Mahila Bank Chairman
Correct Answer: Usha Ananthasubramanium

5. Banks Nationalization
Correct Answer: 1969

6.Capital of Argentina
Correct Answer: Buenos Aires

7. Official Currency of Indonesia
Correct Answer: Indonesian Rupiah

8. Vivek Sheshadri won Pulitzer prize for
Correct Answer:  "3 Sections"

9. Which state don’t shares the border with Telangana
Correct Answer: Jharkhand

10. Constituency of Nitin Gadkari
Correct Answer: Nagpur

11. Recently PM inaugurated a hydro power plant at which place
Correct Answer: Uri (J & K)

12. Press freedom day
Correct Answer: 3 May

13. Bank is liable for which bank account?

14. Which is a negotiable instrument?

15. Which is a Govt. security bond?

16. RBI  established in ?
Correct Answer: 1934

17. Who is the current Food minister?
Correct Answer: Harsimrat Kaur Badal

18. World Tourism Day is celebrated on?
Correct Answer: 27 September

19. Gillette cup is associated with which sports
Correct Answer: Cricket

20. Which of the following cannot use for payment?

21. One question on Cheque?

22. What is the aim of planning commission?

23.Which bank is intermediary between NBFC?

24. Kaveri river water dispute between which states?
Correct Answer: Karnataka & Tamil Nadu

25. World’s highest railway tunnel?

26. Full form of CD-ROM?
Correct Answer: Compact Disc Read Only Memory

27. Marketing information includes?

28. Target marketing includes?

29. Qualities of good sales person?

30. Aggressive marketing is due to?

31. Which is most costly computer?

32. MS word is a type of?
Correct Answer: Application Software

33. Printer is an ......device
Correct Answer: Output device

34. Which of the following is output device?

35. Which is essential for successful marketing?



Related Government Jobs

0 comments:

Post a Comment

Video Bar

Loading...