Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

            

Jul 21, 2014

GK & COMPUTER QUESTIONS ASKED IN SBI CLERK EXAM ON 20TH JULY 2014

Questions from GK & Computer Section 2014
GK Questions asked in SBI CLERK EXAM 20th July 2014 (Both Shifts)
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
SBI CLERK EXAM 2014
Dear valuable reader our team working hard for you in achieving your Goal. This time we are going to share all the Questions belonging to the GK & Computer section only which are asked in SBI Clerk Exam. These question belong to the exam which was held on 20th July 2014 in both shift (Morning & Evening Shift). AAA-Bright Academy coaching institute help us in solving these questions abd providing us the correct answer to the each question.

SBI Clerk Exam-20th July 2014 (GK & Computer Questions)
1). Currency of Afghanistan Nation?
Correct Answer: Afghan Afghani

2). The Commercial Paper is issued for how many days?
Correct Answer: Minimum of 7 days and a maximum of up to one year from the date of issue.

3. The Currency of Malaysia is?
Correct Answer: Ringgit

4). Give the correct reason Why India ban the China milk products?
Correct Answer: due to presence of melamine, used for making plastics and fertiliser

5). Which player in football score hat trick goal in FIFA world cup?
Correct Answer: Thomas Muller (Germany) score first hat trick of the FIFA World Cup Tournament.

6). Capital of Mynamar?
Correct Answer: Naypyidaw.

7). If any candidate win two seats in Indian LoK Sabha elections so in what duration of time he has to leave one seat?
Correct Answer: 14 days

8). FIFA 2014 Macot Name?
Correct Answer: Fuleco (The name Fuleco is a portmanteau of the words "Futebol" ("Football") and "Ecologia" ("Ecology").)

9). who become the new Indian Overseas minister after Lok Sabha Election 2014?
Correct Answer: Sushma Swaraj

10). What is the full form of IBSA ?
Correct Answer: India, Brazil, South & Africa

11). When is the “World Autism day”?
Correct Answer: 2 April

12). On which Date World aids day is celebrated on?
Correct Answer: 1 December

13). After Lok Sabha Election who become the Chemical and fertilizer cabinet minister?
Correct Answer: Ananth Kumar

14). Beiji oil refinary located in which country?
Correct Answer: Iraq

15). What is the full form of PC?
Correct Answer: Personal Computer

16). Flipkart online shoping portal recently acquire which online shop portal ?
Correct Answer: Myntra.com

17). Currency of Italy?
Correct Answer: Euro

18). Who become the Head of SIT Committee ?
Correct Answer: MB Shah

19). Name of the Capital of Brazil is?
Correct Answer: Brasilia

20). Casual vacancy written by ?
Correct Answer: J K Rowling

21). Currency of Iraq is?
Correct Answer: Dinar

22). What is window vista?
Correct Answer: Operating System

23). Who regulate Monetary policy in India ?
Correct Answer: RBI

24). Budget comes under which article?
Correct Answer: Article-112

25). How many languages in Indian currency ?
Correct Answer: 17

26). What is the Full form of ASCII ?
Correct Answer: American Standard Code for Information Interchange

27). Kanyakumari formerly known as ?
Correct Answer: Cape Comorin

28). York University, Canada gave award to ?
Correct Answer: Ratan Tata

29). Where is the First plant of Nevia in India ?
Correct Answer: Sanand, Gujarat.

30). Devices that attached to computer outside?
Correct Answer: Peripheral devices.

31). who win 3 medals in ISSF world cup in Munich?
Correct Answer: Jitu Rai.

32). who is Richest Player in FIFA World cup?
Correct Answer: Cristiano Ronaldo

33). OPEC has how much % of total oil?
Correct Answer: 81%

34). Country having least global peace index?
Correct Answer: Syria

35). Tata group joined which airlines?
Correct Answer: Air Asia

36). Commercial papers issued in what multiples?
Correct Answer: Rs.5 lakh or multiples thereof.

37). Recently Navaratna status given to?
Correct Answer: National Building Construction Corporation & Engineers India Ltd (EIL)

38). Azlan Shah who died recently is a player of which game?
Correct Answer: Hockey Player

39). Indian currency notes bear a signature of?
Correct Answer: RBI Governor

40). World economic forum held in?
Correct Answer: Abuja (Nigeria)

41). Headquarter of Infosys?
Correct Answer: Bangalore

42). Best ranked IIT among BRICS top universities 2014?
Correct Answer: IIT Delhi


These questions are collected from different students who gave this exam on 20th July 2014. Thanks to Bright Academy student for sharing these questions.
Related Government Jobs

3 comments:

  1. question 25 answer plz change to 15 languages...not 17

    ReplyDelete
  2. Dear 25th question is right. 15 languages are on the backside and 2 major language Hindi and English on the front side of the note. Many students confuse this thing..

    ReplyDelete

Video Bar

Loading...