Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Jul 26, 2014

GK & COMPUTER QUESTIONS ASKED IN SBI CLERK EXAM HELD ON 26 JULY 2014 (Morning Shift)

26th July 2014 SBI CLERK EXAM (Morning Shift)
GK & Computer Questions Asked in 26TH July SBI Clerk Exam 2014
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
sbi recruitment 2014
We are back again with Computer and GK Questions which are asked in SBI Clerk Exam which was held on 26-08-2014 in the Morning Shift only.
Those who did not read our Last post in which we share the GK and Computer question asked in 20-08-2014 SBI clerk Exam CLICK HER to access those.

The following are the questions which is shared by Bright Academy Students with us. And the correct answer given by Experts faculty from Bright Academy.

GK Questions
1). Lok Sabha Constituency of Sushma Swaraj?
Correct Answer: Vidisha

2). Who is Health Minister?
Correct Answer: Dr. Harsh Vardhan 

3). Who provides assistance to small industries?
Correct Answer: SIDBI

4). RBI Adjust Liquidity by which tool?
Correct Answer: LAF (Liquidity Adjustment Facility)

5). Functions of RBI
Correct Answer: Bankers Bank

6). Camel is the official animal of which state?
Correct Answer: Rajasthan

7). Capital of Sweden?
Correct Answer: Stockholm

8). Winner of Australian Grand Prix?
Correct Answer: Nico Rosberg

9). Nilgiris is located in which state?
Correct Answer: Tamil Nadu

10). Highest Urban Population of which state
Correct Answer: Maharashtra

11). Which organization is for Woman Entrepreneur?

12). International Day for Old Person?
Correct Answer: 1 October

13). Sign on 1 Rupee currency note?
Correct Answer: Finance Secretary

14). Capro Group has won the International Business Year of the award is owned by ?
Correct Answer: Lord Swaraj Paul

15). 2015 Commonwealth Heads of Government Meeting will be held in ?
Correct Answer: Malta

16). Committee on Cauvery water dispute?
Correct Answer: B.S Chauhan

17). Which country started first plastic notes?
Correct Answer: Australia

18). DRDO developed which indigenous plane?
Correct Answer: Tejas

19). Japan has sea-conflict with which country?
Correct Answer: China

20). A.R Rahman street name in which country?
Correct Answer: Canada

21). Which of the following is not true about Telangna? 
Correct Answer: is dived on the linguistic basis. 

Computer Questions are as follow

1). Linux is what?
Correct Answer: Operating system

2). Keyboard and ___ is an input device?
Correct Answer: Mouse

3). Printer is an example of?
Correct Answer: Output device

4). Two people should be logged or simultaneously for what?
Correct Answer: Instant messaging

5). Magnetic Disk is?
Correct Answer: Non Volatile


To Access Question of SBI clerk Exam held on 20th Aug. 2014  CLICK HER

For next update be with US. Dear reader if you know any question please comment below. We will include them also…

Related Government Jobs

1 comments:

  1. please post questions and answers of exam held on 26th july 2014 ( evening session )

    ReplyDelete

Video Bar

Loading...