Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Aug 16, 2014

GK QUESTIONS ASKED IN SBI CLERK EXAM ON (16-08-2014) MORNING SHIFT

GK Questions Asked in SBI Clerk Exam 2014
Exam was Held on 16th August 2014 (Morning Shift)
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN

sbi clerk gk questions
Hello dear readers this time we are going to posts the GK questions which was asked in SBI Clerk Exam held on 16th Aug. 2014. All these questions are derived from the students who appeared in this Exam. Thanks to AAA-Bright Academy students who helped us to share these questions with all you readers.  

1). What is the fullform ECB?
Correct Answer- External commercial borrowing

2). Who is the author of  Lowland ?
Correct Answer- Jhumpa Lahiri

3). What are the limits for ATM withdrawals free of charge?
Correct Answer- 5 times for same bank (revision is going to be implemented shortly) 

4). What is the capital of Ehiopia ?
Correct Answer- Addis Ababa

5). World population day is on?
Correct Answer- 11 July

6). Plastic money refers to?
Correct Answer- Debit card

7). Budget for skill development?
Correct Answer- Rs 100 crore allocated for a start-up programme for rural youth 

8). Yuan is the currency of?
Correct Answer- China

9). Playing to win is autobiography of ?
Correct Answer- Saina Nehwal

10). 2016 uber and thomas cup will be held In?
Correct Answer- Kunshan, China

11). Who is the current Food processing minister?
Correct Answer-  Harsimreet kaur badal

12). Who is Mario goteze ?
Correct Answer- German Footballer

13). The accidental prime minister book was written by?
Correct Answer- Sanjaya Baru

14). What is the BRICS development bank Base Capital?
Correct Answer- 100 billion $

15). What is the full form of KVP
Correct Answer- Kisan Vikas Patra

16). Ramoji film city is located in ?
Correct Answer- Hyderabad

17). Credit rating in India is done by which body ?
Correct Answer- CIBIL, CARE and ICRA

18). Commodity exchange Regulate By?
Correct Answer- MCX

19). An institutions which is related to agriculture banking?
Correct Answer- NABARD

Continue visiting us for more GK Questions and Jobs updates.

Like Us on Facebook @ GOVERNMENT JOBS PORTAL
Related Government Jobs

1 comments:

  1. Real questions b'coz i attended that exam and my 36 questions i
    are correct and 2 incorrect

    ReplyDelete

Video Bar

Loading...