Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Dec 20, 2014

GK QUESTIONS AND ANSWER ASKED IN 20 DEC. 2014 EXAM (MORNING SHIFT)

GK Questions and Answer Asked in IBPS Clerk Exam
Question was asked in 20-12-2014 (Morning Shift)
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
GK QUESTIONS
As we are continue with our efforts for sharing latest GK questions asked in Today (20-12-2014) Morning Shift exam. We share the complete questions set of GK questions with you.
Those who did not read our previous week GK Questions can CLICK HERE TO access all IBPS Clerk GK question Asked in various Exam Shifts.

Question 1). International Non violence day ?
Answer- 2nd October 

Question 2). Vishwanathan Anand is related to?
Answer- Chess

Question 3). What is the capital of Austria ?
Answer- Vienna

Question 4). What is the budget of Mars mission of India ?
Answer- 450 Crore

Question 5). Dramatic decade author?
Answer - Pranab Mukherjee

Question 6). Venue of Next saarc summit?  
Answer - Islamabad

Question 7). Nobel prize was given to May Britt Moser and Edward Moser in which field?
Answer - Medicine

Question 8).  Dongfeng missile is developed by which country?
Answer - China

Question 9). Insurance regulatr in india?
Answer- IRDA

Question 10). What is the new name of MCX ?
Answer- Metropolitan Stock Exchange of India Ltd’, abbreviated as ‘mSXI'

Question 11). Biggest nuclear plant in the world?
Answer- Kashiwazaki-Kariwa Nuclear Power Plant

Question12).  United nations day?
Answer- 24th October

Question 13). Where is the venue of next Hockey world cup?
Answer- India

Question14). Srilanka currency?
Answer- Sri Lankan Rupee

Question 15). IRDA headquarter?
Answer- Hyderabad

Question 16). Ryder Cup is related to ?
Answer- Golf

Question17). Darjeeling Makaibiri is?
Answer- A tea estate

Question 18). Whats is a bit?
Answer- Smallest Unit of information

Question 19). Which is not a OS-windows XP,NT,2000,2007 & suffix?
Answer- Suffix

Question 20). What is output device-Printer scanner, keyboard, webcam?

Answer- Printer
Previous week GK Questions can CLICK HERE
Related Government Jobs

1 comments:

Video Bar

Loading...