Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Dec 13, 2014

GK QUESTIONS ASKED IN IBPS CLERK EXAM 13 DEC. 2014 (EVENING SHIFT)

SHARE WITH YOUR FRIENDS

Government Jobs in India 2017-18 Presented by GovtJobsPortal.IN. Daily 10 New Govt Jobs. Stay Tuned in with Us for latest jobs, Results and Study Material for Government Exam.

GK Questions Asked in IBPS Clerk Exam
13th December 2014(Evening Shift)
GK QUESTIONS
GK Questions asked in IBPS clerk Exam which was held on 13th Dec. 2014 in the Evening Shift. Today in the morning we share the Morning Shift Questions asked in IBPS Clerk Exam 2014. Those who miss out our first update can CLICK HERE to access those questions. Below we are going to share Evening Shift questions with you.

1). Swacch Bharat logo is design by
Answer- Anant Khasbardar

2). What is the fullform of FCCB?
Answer- Foreign Currency Convertible Bond 

3). Richard flanagan won the men's Booker 2014 for which book?
Answer- The Narrow road to deep north.

4). John O' keefe awarded the noble prize in which stream?
Answer- Medicine 

5). Who won Euromoney award?
Answer- Raghuram rajan

6). Pankaj Advani is related to which sports?
Answer- Billiards

7). What is the capital Canada?
Answer- Ottawa

8). What is the currency of Indonesia?
Answer- Indonesian Rupiah

9). Who won Shanti Swarup award in medicine?
Answer- Anurag Aggarwal

10). Pakistan tie up in millitary with which country recently?
Answer- China

11). National dairy Development Board is located in?
Answer- Anand in Gujrat

12). Unbreakable is the autobiography of whom?
Answer- Marykom

13). What is the full form PDF?
Answer- Portable Document Format

14). Which one is biggest among TB, GB, MB, KB?
Answer- TB

15). Which one is an input device?
Answer- Joystick

16). What is the full form of RTGS?
Answer- Real Time Gross Settlement

17). Docx is an extension of which type of file?
Answer- Word Document

18). What is the shortcut of making a word italic in word ?
Answer- Ctrl+I

19). Where is the headquarter of UNIDO?
Answer- Vienna

20). According to 2011 Census most of the slums is in which city?
Answer- Mumbai

21). Which players are inducted in Bradman Hall of fame?
Answer- Sachin Tendulkar and Steve Waugh

22). What is the minimum validity of KVP?
Answer-  2 years and 6 months


For Morning Shift Questions CLICK HERE

" For Government Jobs alert on whatsapp send your request on following official Number @ 9625468942 (In request Msg Send your Name and State Name) " NOTE: You have to save this Contact Number in your contact list to get important Govt job alerts on Whatsapp. "

RELATED JOBS

0 comments:

Post a Comment

NOTE: WE ARE NOT RESPONSIBLE FOR ANY JOB ISSUES, AS WE ARE SHARING INFORMATION BASED ON INTERNET. PLEASE CHECK THE OFFICIAL ADVT. ATTACHED WITH IN THE EACH POST, WHICH REPRESENT THE OFFICIAL FILE.