Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Dec 13, 2014

GK QUESTIONS ASKED IN IBPS CLERK EXAM 13 DEC. 2014

IBPS Clerk GK Questions 2014
Asked in 13th Dec. 2014 Exam (Morning Shift)
GK QUESTIONS
Here in this post we are going to share all the GA and computer questions which was asked in the Morning session of Today Exam.
We also shared last week questions with you readers those who miss out those can CLICK HERE TO access those all questions. All the best for upcoming Exams.

1). What is the full form of NAV?
Answer- Net Asset Value

2). What is the use of KYC ?
Answer-  Anti Money Laundring

3). Richard Flanagan is the citizen of which country?
Answer-  Australia

4).What is the capital of saudi arabia?
Answer- Riyadh

5). Narendra Modi is the second prime minister who gave speech in Hindi in UN, first was ?
Answer- Atal Bihari Vajpayee

6).What is the constituency of Nitin Gadkari?
Answer- Nagpur 

7).Verge e mail provided by which company?
Answer- IBM

8).What is the currency of Brazil
Answer-  Real

9).What is the full form of IPO?
Answer- Initial Public Offering

10). Who is the Science and Technology Minister ?
Answer- Harsh Vardhan

11). Air Force Day
Answer- 8th October

12). UNDP Headquarter
Answer- New York

13). Women Kabaddi Team got which medal in the recent Asian games?
Answer- Gold Medal

14). Seema Poonia related to which sports?
Answer- Discus Throw

15). Interest on Saving Account is given on ?
Answer- Daily basis

16). Who won Nobel Prize in Literature 2014 ?
Answer- Patrick Modiano

17). Tintu Luka related to which Sports?
Answer- Athletics

18). Who topped in Asian Games medals tally?
Answer- China

19). Which one is not a monetary tool?
Answer- Base Rate

20). Gujarat govt. declared Vadodara as ?
Answer-  State Cultural Capital

21). What is the full form of GIGO?
Answer- Garbage In, Garbage Out

22). What is the full form of PDF?
Answer- Portable Document Format

23). MS DOS is ?
Answer- Command Based OS

24). What is the full form of BIOS ?
Answer- Basic Input Output System

25). What is the full form of ECS ?
Answer- Electronic Clearing System

26). What is the option to go at the end of the page?
Answer- Ctrl + End

27). Which of the following is an operating System ?
Answer-  Windows 8

28). Which is the option to go to the first line of the page ?
Answer-  Ctrl + home

29). What is the theme of SAARC smmit 2014?
Answer-  'Deeper Integration for Peace and Prosperity'
To check More IBPS EXAM Questions CLIC HERE


Related Government Jobs

1 comments:

Video Bar

Loading...