Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Dec 22, 2014

IBPS CLERK EXAM GK QUESTIONS ASKED IN 21 DEC. 2014 EXAM (BOTH SHIFT)

GK questions asked in IBPS Clerk exam
Questions Was Asked in- 21st December 2014 
(Morning Shift As well As Evening Shift)

GK QUESTIONS
In this post we are going to share with you the GK and computer questions asked in the IBPS Clerk exam which was held on 21-12-2014 on Sunday. We are able to share all these questions with you with the help of Bright Academy Students who appeared in this Exams and let us know the various question which comes in this exam.

1). Full form of AQB?
Answer - Average Quaterly Balance

2). WHo headquarters
Answer - Geneva

3). Capital of Australia?
Answer - Canberra

4). Who can issue commercial paper?
Answer - Corporates, primary dealers (PDs) and the All-India Financial Institutions (FIs)

5). In EBT,E stands for ?
Answer - Electronic

6). Argentina currency?
Answer - Argentine peso

7). Sarjubala devi related to which sport?
Answer - Boxing

8). Tapan raychaudhri who died recently was a?
Answer - Historian

9). lowland is written by?
Answer - Jhumpa Lahiri

10). Lucknow city is banked on which river ?
Answer - Gomti

11). Antyoday Divas is celebrated in whose memory?
Answer - Pandit Deen Dayal Upadhyaya

12). constituency of Sushama swraj
Answer - Vidhisha

13). Venue of next G20 Summit
Answer - Turkey

14). CBS full form
Answer - Core Banking Solution

15). ULIP full form?
Answer - Unit-linked insurance plan


16). Economics nobel prize is conferred on?
Answer - Jean Tirole

17). Revised Target of opening of accounts in PMJDY?
Answer - 10 Crore

18). Brazilian President?
Answer - Dilma Rouseff

19). BCCI life time achievement award 2014
Answer - Dilip Vengasarkar

20). Digits in Ifsc code ?
Answer - 11

21). Kisan vikas patra validity
Answer - 100 months

22). Shanti swarup Bhatnagar Prize for Physical Sciences 2014
Answer -Dr.Pratap Raychaudhuri

23). Rbi allowed minors of age ______to open account?
Answer - 10 years

24). Payment bank working capital
Answer - 100 Crore

25). Shortcut to find text in word
Answer - Ctrl + F

26). Name of Mars orbitor mission which celebrated it's 50th anniversary
Answer - Mariner 4 mission

<< Questions Asked in 21st Dec 2014 (Evening Shift) >>

1). Personal accident cover in Jan Dhan Yojana
Answer - 1 lakh

2). Capital of Afganistan
Answer - kabul

3). Currency of Bhutan?
Answer - Ngultrum

4). In FEMA,M stands for?
Answer - Management

5). Shortcut key to undo last step in word ?
Answer - Ctrl + Z

6). Shortcut key to make characters italics?
Answer - Ctrl + I

7). Book name authored by Yashwardhan Shukla ?
Answer - 'Gods of Antarctica'

8). Which is the largest public sector insurance company?
Answer - LIC

9). Full form of URL ?
Answer - Uniform resource locator

10). Full form of EMV ?
Answer - EuroPay, MasterCard, Visa

11). In MICR middle 3 digits represent?
Answer - Bank

12). Ntpc tie up with which state to plant a 1000 mw plant?
Answer- Andhra Pradesh

13). America developing which cities in to Smart cities?
Answer- Allahabad,Ajmer and Vishakhapatnam

14). RTGS fullform?
Answer- Real Time Gross Settlement

15). MMID full form?
Answer- Mobile Money Identifier

16). ISDN full form?
Answer- Integrated Services Digital Network

17). Name of the book authored by Rajamohan Gandhi?
Answer- Eight lives

18). Person with disability day
Answer - 3rd December

19). Validity of Kishan vikas patra
Answer - 100 months


TO ACCESS MATHS SHORTCUTS CLICK HERE
Related Government Jobs

0 comments:

Post a Comment

Video Bar

Loading...