Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Jan 19, 2015

NIACL ASSISTANT EXAM GK QUESTIONS ASKED IN 18-01-2015 (BOTH SHIFT)

SHARE WITH YOUR FRIENDS

Government Jobs in India 2017-18 Presented by GovtJobsPortal.IN. Daily 10 New Govt Jobs. Stay Tuned in with Us for latest jobs, Results and Study Material for Government Exam.

GK & GA Questions in NIACL Assistant Exam 2014
Questions Asked in 18th January 2015(Both Shift)
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
Last day we share the GK Questions asked in 17-01-2015 NIACL Assistant Examination. Now this time we are going to share with you the all GK and GA Questions asked in NIACL Assistant exam which was held on 18-01-2015 in Both Shift. If any time while reading this post you want to access the GK Questions asked in 17-01-2015 you can CLICK HERE to access those questions.  


<< GK & GA Questions Asked in Morning Shift >>
Question 1). Gandhi setu connects which places?
Correct Ans. - Patna and Hajipur

Question 2). Union minister for heavy industries
Correct Ans. - Anant Geete

Question 3). Ankita raina belongs to which sport
Correct Ans. - Tennis

Question 4). What is the fulform of PIO ?
Correct Ans. - Person of Indian origin

Question 5). Mission indradhanush covers how much diseases?
Correct Ans. - 7

Question 6). Next NATO summit place?
Correct Ans. - Warsaw

Question 7). Abu Dabhi tennis championship winner?
Correct Ans. - Andy Murray

Question 8). Patrick Modiano got novel in which field?
Correct Ans. - Literature

Question 9). Population of female a/c to census?
Correct Ans. - 586.46 million

Question 10). Vienna is the capital of?
Correct Ans. - Austria

Question 11). ILO headquarter
Correct Ans. - Geneva

Question 12). Minimum capital required for white label ATMs'
Correct Ans. - 100 Crore

Question 13). NITI ayog chairman
Correct Ans. - Narendra Modi

Question 14). Commodity market regulator
Correct Ans. - FMC

Question 15). DICGC is owned by
Correct Ans. - RBI

Question 16). Vanbandhu kalyan yojna is for
Correct Ans. - Tribal peoples

Question 17). 3rd Sunday of January is celebrated in memory of ?
Correct Ans. - Martin Luther King Jr.

Question 18). Why RBI increase interest rates ?
Correct Ans. - To increase liquidity


<< GK & GA Questions asked in Evening Shift >>

Question 1). Venue of 19th national youth festival?
Correct Ans.  - Guwahati, assam

Question 2). Indian Navy day is observed on?
Correct Ans. - 4th december 

Question 3). Chile capital is?
Correct Ans. - Santiago

Question 4). First Vistara airlines started from?
Correct Ans. - DELHI to Mumbai

Question 5). Highest Carbon di Oxide emission country in world ?
Correct Ans. - China

Question 6). PAHAL scheme is related to ?
Correct Ans. - DBT of LPG

Question 7). What is the currency of Spain
Correct Ans. - EURO

Question 8). One life is not enough book is authored by ?
Correct Ans. - Natwar Singh

Question 9). Ways and means of railways committee head?
Correct Ans.  - DK Mittal

Question 10). Vice chairman of niti ayog?
Correct Ans. - Arvind Pangariya

Question 11). Canada's central bank name?
Correct Ans. - Bank of canada

Question 12). Health insurance minimum capital?
Correct Ans. - 100 crore

Question 13). Payment bank minimum paid up capital?
Correct Ans. - One Lakh

Question 14). In CP,  C stands for?
Correct Ans. - Commercial

Question 15). Anirban lahiri is related to which sport?
Correct Ans. - Golf

Question 16). Anand defeated whom to win London classics?
Correct Ans. - Michael Adams

Question 17). Where is Dr. Samir ali bird sanctuary?
Correct Ans.- GOA

Question 18). BIS head quarter is situated at?
Correct Ans.- Basel, Switzerland

Question 19). Union minister for steel,Labour and mines?
Correct Ans. - Narendra Singh Tomar

Question 20). Who is not a regulator?
Correct Ans. - IBA (among the options)

Question 21). Market regulator of index futures?
Correct Ans. - SEBI

Question 22). UNEP headquarters?
Correct Ans. - Nairobi, Kenya

Question 23). Largest company in terms of revenue?
Correct Ans. - IOCL

Question 24). John o' keefe won Nobel for?
Correct Ans. - Medicine

Question 25). Climate change summit held at?
Correct Ans. - Lima, peru

Question 26). UIIC's largest shareholder?
 Correct Ans. - Central government
FOR SSC EXAM CALENDAR 2015 CLICK HERE

RELATED JOBS

0 comments:

Post a Comment

NOTE: WE ARE NOT RESPONSIBLE FOR ANY JOB ISSUES, AS WE ARE SHARING INFORMATION BASED ON INTERNET. PLEASE CHECK THE OFFICIAL ADVT. ATTACHED WITH IN THE EACH POST, WHICH REPRESENT THE OFFICIAL FILE.