Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

            

Jan 24, 2015

SBI ASSOCIATES CLERK EXAM GK & GENERAL AWARENESS QUESTIONS ASKED IN 24 JANUARY 2015 EXAM

SBI Associates Clerk Exam GK Questions
GK Questions Asked in 24-01-2015 (Both Shift)
gk questions askd in sbi exam 2015
Hello dear readers, this time we are going to share with you all GK and General Awareness questions asked in 24-01-2015 Examination in both Shifts. We are continue with our efforts to provide you the best. Along with the questions we also share the correct answer out of 4 options. So read the whole article very carefully. This will surly help you in improving your GK Section for all entrance examination.

Questions 1). Barak Obama wife name ?
Answer- Michelle Obama

Questions 2). CVV FULL FORM ?
Answer- Card Verification Value

Questions 3). PAKISTAN CURRENCY ?
Answer-Pakistani Rupee

Questions 4). BSBDA A/C FULL FORM ?
Answer-Basic Savings Bank Account

Questions 5). Dramatic decade author ?
Answer- Pranab Mukherjee

Questions 6). IMF headquaters ?
Answer-Washingaton D.C.  

Questions 7). NITI aayog vice  chairperson ?
Answer-Arvind Panagariya 

Questions 8). Who is Punkaj mishra ?
Answer- Writer

Questions 9). National voters day ?
Answer- 25th January

Questions 10). Argentina capital ?
Answer- Buenos Aires

Questions 11). Greece currency ?
Answer- Euro

Questions 12). BSF Foundation day ?
Answer-1 December

Questions 13). RBI regulate which sector ?
Answer- Banking

Questions 14). Sachin autobiography ?
Answer- Playing It My Way

Questions 15). 2011 highest urban population state ?
Answer- Maharastra

Questions 16). 1 mb = 1024 kb

Questions 17). Dong fong missile strike range ?
Answer- Max.550 kms

Questions 18). UNISCO Headquater ?
Answer- Paris

Questions 19). Roger Federer related to which sport ?
Answer-Tennis

Questions 20). Where SAARC summit
Answer-Khatmandu,Nepal

Questions 21). Summer Olympics venue
Answer- China

Questions 22). Japan give award To ?
Answer- Dr.Manmohan singh

Questions 23). Hudhud affect which coast ?
Answer- Visakhapatnam

Questions 24). Bharatnatyam Dance start which of the following state ?
Answer-Tamil nadu

Questions 25). What is the range of Agni4 Missile ?
Answer-3,000 – 4,000 km

< EVENING SHIFT QUESTIONS >
Questions 1). Australia capital ?
Answer-Canberra

Questions 2). Afghanistan Currency ?
Answer- Afghan Afghani

Questions 3). National Youth Day?
Answer- 12th January

Questions 4). 2018 Commonwealth Game ?
Answer- Gold Coast, Australia 

Questions 5). PMJDY payment card ?
Answer- Rupay

Questions 6). Small and Payment bank need how much Capital for start up?
Answer- 100 Crore

Questions 7). Recently people of 13 country make march and pray for world peace in which state?
Answer- Bihar

Questions 8). In india recently Bio fuel Train started from ?
Answer- Rohtak to Rewari 

Questions 9). External Affair Minister ?
Answer- Smt.Sushma Swaraj

Questions 10). Recently Gyan Sangam Held in Pune For what Purpose ?
Answer-Banking Reform

Questions 11). APEC summit 2014 venue ?
Answer- Beijing

Questions 12). Chief Economic advisor to GOI?
Answer- Arvind Subramanian

Questions 13). Switzerland beat whom to win Davis cup?
Answer- France

Questions 14). Anaemia is caused by deficiency of which vitamin ?
Answer- Vitamin B12

Questions 15). Bihu dance is related to which state?
Answer- Assam

Questions 16). International court of justice HQ?
Answer- The Hague

Questions 17). Prize given to Raghuram Rajan recently?
Answer- Governer of the Year in Central Banks awards

Questions 18). news paper name of recent france attack?
 Answer- Charlie Hebdo

Questions 19). Highest mortality rate in infants state?
Answer- Odisha

Questions 20). cbi new director
Answer- Mr. Anil Kumar Sinha


Related Government Jobs

0 comments:

Post a Comment

Video Bar

Loading...