Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

            

Apr 6, 2016

GK Questions Asked in Today RRB Exam (06-04-2016) Morning Shift

GK Questions Asked in Today Exam (06-04-2016)
Morning Shift GK Questions

GK Questions Asked in RRB EXAM 2016
Gk questions asked in Railway Recruitment Board Examination 2016. Last Day we share the GK Questions asked in 1st, 2nd & 3rd Shift of Examination held on 5th April 2016. Those who miss out our update can CLICK HERE to access that page.

Gk Questions Asked In Today (06.04.2016) RRB Exam Shift-1

1.Syed Modi Grand prix winner?
Ans: K Srikhanth

2. When Microsoft founded?
Ans:  1975

3. Start Up India launch year?
Ans: 2016

4.Another Name of Badshah Khan?
Ans: Abdul Ghaffar Khan

5. First woman DG of paramiltary forces?
Ans: Archana Ramasundram

6. Which is not a gland(options: Liver,gall bladder,Pituatry,Adrenal)?
Ans: Gall Bladder

7. Parliament Construction  year?
Ans:  1927

8. Nephron Belongs to?
Ans: Kidney

9.Smiling Buddha Mission?
Ans:  India’s first successful nuclear bomb test At Pokhran

10.What is Calcium Hyrdoxide?
Ans:  slaked lime

11.Mars is also known as?
Ans: Red Planet

12. Yellow Fever caused by?
Ans:  Male Mosquitoes

13. Chief Election Commissioner is removed by?
Ans: Parliament with two-thirds majority in Lok Sabha and Rajya Sabha

14.British Rule was ended on which year?
Ans: 1947

15.2015 Arjuna Award given to which female wrestler?
Ans: Babita Kumari

16. Who won more grandslams in the year 2015?
Ans: Novak Djokovic

17. Political System of Afghanistan is known as?
Ans: Democratic Republic 


For More Railways Examination GK Questions CLICK HERE
Related Government Jobs

0 comments:

Post a Comment

Video Bar

Loading...