Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Apr 7, 2016

Gk Questions Asked In RRB Exam Held on 07.04.2016 (Shift-2 /Slot-2)

SHARE WITH YOUR FRIENDS

Government Jobs in India 2017-18 Presented by GovtJobsPortal.IN. Daily 10 New Govt Jobs. Stay Tuned in with Us for latest jobs, Results and Study Material for Government Exam.

Gk Questions Asked In RRB Exam 2016
Exam Held on 07.04.2016 (Shift-2 /Slot-2)

To access previous GK Questions CLICK HERE


1.IPC Full Form
Ans: Indian Penal Code

2.PCB Full Form
Ans: Process Control Block

3. Azad Hind Fauj Founded In Which Year?
Ans: 1942

4.Asia Cup 2015 Winner?
Ans: India

5.Netware Belongs To Which Company?
Ans: Novell

6. East India Company Established In Which Year?
Ans: 31 Dec 1600

7. Bank Board Bureau(BBB)Chairman?
Ans:Vinod Rai

8. Dhameka Stupa Located At?
Ans:Varanasi,UP

9.Who Is the Chairman Of NHRC?
Ans: H.L Dattu

10. Fundamental Rights comes under which articles?
Ans: Article 14-32

11. ITF Davis CUP 2015 Champion?
Ans: Britain

12. Who Was The Second Term Chief In 2011 Of United Nations?
Ans: Ban Ki Moon.

13.What Is The National Motto Of India?
Ans: Satyamev Jayate

14.Who Was The Prime Minister Of Bangladesh In 1971?
Ans: Tajjudin Ahmed

15. Name Of The Astranut Who Spend 368 Days  In Space?
Ans: Scott Kelly

16. The Security Colour Of URL
Ans: Green

" For Government Jobs alert on whatsapp send your request on following official Number @ 9625468942 (In request Msg Send your Name and State Name) " NOTE: You have to save this Contact Number in your contact list to get important Govt job alerts on Whatsapp. "

RELATED JOBS

0 comments:

Post a Comment

NOTE: WE ARE NOT RESPONSIBLE FOR ANY JOB ISSUES, AS WE ARE SHARING INFORMATION BASED ON INTERNET. PLEASE CHECK THE OFFICIAL ADVT. ATTACHED WITH IN THE EACH POST, WHICH REPRESENT THE OFFICIAL FILE.