Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Apr 4, 2016

Gk Questions Asked in RRB Exam Held on 04-04-2016 (Morning Shift)

Gk Questions Asked in RRB Exam 2016
Questions Asked in Morning Shift on 04-04-2016

rrb gk questions 2016
We are going to Share GK Questions asked in Railways Recruitment Exam which was held on Today (4th April 2016). These GK Questions was asked in Morning Shift Exam. Later on we will share other Shift GK Question also. So stay in touch with us. We will also share the correct answer of each question. All the best to all the appearing candidates under this Examination.

1.Which of the folloing names is Nilanjana sudeshna, an Indian American Author popularly known as? 
Ans: Jhumpa Lahari

2.Who was charles correa?
Ans: Architect

3.When is Earth Day Celebrated?
Ans:April 22

4.In July 1905, who ordered the partition of Bengal :
Ans:Lord Curzon

5.Kangchenjauga is?
Ans: Himalayas

6.Who is PV Sindu?
Ans: Badminton Player

7.Galvanization is a process in which a layer of zinc is put on iron objects to prevent them from….. Rust
Ans: Air & Water

8.What do the terms Geocentric and Heliocentric refer to :
Ans: Earth centered, Sun centered

9.What did Dmitri mendeleev formulate?
Ans: Periodic Table

10.What does DNA Stands for in Biology?

11. NASA, the US space agency is planning to move from earth orbit to space area surrounding CISLUNAR Space :
Ans: National Aeronautics and Space Administration

12. In September 2015 NASA scientists found evidence of flowing water on which planet outside Earth?
 Ans: Mars

13.As of January 2016, where is ISRO Head quarters?
Ans: Banglore

14.What was the first football player from the Indian Sub continent to play for a European clib?
Ans: Mohammed saleem

15.What is the name of the parent company of Google, formed on 2nd october 2015?

16.What are the 4 key element of amino acids?
Ans: Hydrogen, Oxygen, Nitrogen, Carbon

17. What is Electron?
Ans: –ve

18. Name India’s First Satellite?
Ans: Arya Bhatta

19. Who was named as the cultural ambassader of seychelles in october 2015?

20. Which year was the economic liberalization in India Initiated?
Ans: 1991

22. Which two Indian citis, were added to the creative city network of UNESCO in Dec 2015?
Ans: Varanasi, Jaipur

23. What is the name of the Tablet computer produced by Data wind which is promoted by the GOVT of India as part of an e-learning program?
Ans: Aakash

24. Who replaced viscount Louis Mount batten as the governer general of Indian?
Ans: C. Raja Gopala Chari

25. What is the Laccadive Sea otherwise known as?
Ans: Arabian Sea

26. What is the unit of length used in formally to express astronomical distances?
Ans: AU

27.What does the Victoria Memorial Monument Located At:
Ans: Kolkata

28.The purple frontier, the Earth dragon and the outer fortresses, all refer to :
Ans: Great wall of china

Related Government Jobs


Post a Comment

Video Bar