Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Apr 5, 2016

GK Questions Asked in RRB Exam Held on 3rd April 2016 (1st, 2nd & 3rd Shift)

< GK Questions Asked in RRB Examination 2016 >
* Exam Held on 3rd April ( 1st, 2nd & 3rd Shift) *

This time we are going to share GK Questions asked in 3rd April 2016 in various shift. We share 1st, 2nd as well as 3rd Shift GK Questions all together.

1st Shift GK Questions (Morning Shift)
1. What is Planet X?
Ans: Nibiru cataclysm

2. Archipelagos means?
Ans: A group of small Iceland’s

3.Which crop is produced at highest quantity in India?
Ans: Rice

4.What is MakarSakranti?
Ans: Festival

5.Chipko movement started from where in India?
Ans:  Rajasthan

 6.Male is the capital of which country?
Ans:  Republic of Maldives

7.What is Serbian Index?
Ans:  capitalization-weighted price index

8.H20 is water then what is KOH?
Ans: Potassium Hydroxide

9.Most Peaceful country according to 2015 peace index?
Ans:  Iceland

10.Mica is abundant in which state of India?
Ans:  Jharkhand
11.where is Orang Park situated ?
Ans:  Assam

12.Cleanest city of India?
Ans: Mysuru

13.New Member of World Trade Organisation?
Ans: Afghanistan

14.what is the capital of Uganda?
Ans:  Kampala

15.1998 pokaran test operation name?
Ans: Operation Shakti

16.Madhubani Paintings Indicates?
Ans:  Forest of Honey

17.Longest railway destination of India?
Ans:   Dibrugarh to Kanyakumari.

18.Longest river in India which do not fall in sea?
Ans:  Yamuna

19.Which Vitamin responsible for Blood Clotting?
Ans:   Vitamin K

20.Which is not an Operating system(options :OS x,win 98,C++,Windows 7)?
Ans:   C++

(2nd/Afternoon Shift) Exam 3rd April 2016
1.Holi is Celerbrated with?
Ans: Gulal

2.Change in position with distance is?
Ans:  Magnitude

3.Modern Olympic 1896 held in which city?
Ans: Athens,Greece

4.Who was Prime Minister of Pakistan in 1999?
Ans: Nawaz sharif

5.Who got Olympic quota in wrestling in 2015?
Ans:  Narsingh Yadav

6.About Make in India logo?
Ans: Moving Lion

7.What was the duration of PM Modi’s America visit in 2015?
Ans:  5

8.what is Sighmo?
Ans: Spring Fesitval

9.Odd one out(ears-hearing,tongue-taste,light-vision,nose-smelling)
Ans: light

11.India’s largest freshwater lake?
Ans:Wular Lake

12.Adhai Din ka Jhopda is in?
Ans: Ajmer,Rajasthan

13.Who is the author of Malgudi days?
Ans: RK Narayan

14.What is LIGO?
Ans:  Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory

15.In which year  Sikkim get formed?
Ans: 1975

17.Who is Karl Marx?
Ans: Philospher

18.UNO headquarter?
Ans: New York

19.Most abundant natural combustible gas?
Ans: Methane

20.India got freedom on 15th August in which time day/night/noon/midnight?
Ans: Midnight

21What is the foundation year of Arunachal Pradesh?
Ans: 1987

22.What is oneirology?
Ans: scientific study of dreams.

23.Gravitational Force on two subjects depends on  ?
Ans: combined mass and the distance

(3rd/Evening Shift) Exam 3rd April 2016

1. Who built fathehpur sikri?
Ans: Akbar

2.. Indian army formed by whom?
Ans: Capitan Mohan Singh

3.The first nobel price for medicine was given to invention of vaccine for which disease?
Ans: Diphtheria

4. 2015 winner of rugby?
Ans: Australia

5. Alfred Nobel invented?

6. INS satellites are used for?
Ans: Communication

7. Azad hind fauj was organised by?
Ans: subash chandrabose

8.World wide Web invented by?
Ans: Tim Berners-lee

9. North Korea founded by?
Ans: 1948 Sept - 9

10.Which of the following is not Jupiter satellite?(Europa,Ganymede,metis,Titan)
Ans: Titan

11.What is the average thickness of skin?
Ans: 0.10 inch(or) 2-3 mm

12. When was Indian National Congress formed?
Ans: December 28, 1885

13. Main element in marsh gas?
Ans: Methane

14. Davis cup winner 2015?
Ans: Andy Murray

15.Sajan prakash related to?
Ans: Swimmer
Related Government Jobs


Post a Comment