Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Apr 7, 2016

GK Questions Asked in Railway Exam Held on 07th April 2016 (Morning Shift)

SHARE WITH YOUR FRIENDS

Government Jobs in India 2017-18 Presented by GovtJobsPortal.IN. Daily 10 New Govt Jobs. Stay Tuned in with Us for latest jobs, Results and Study Material for Government Exam.

GK Questions Asked in Railways Recruitment Exam 2106
Exam Held on 07th April 2016 (Morning Shift)
GK QUESTIONS
Continue with GK Questions Series asked in Railways Recruitment Board examination 2016, this time we are going to share GK Questions asked in RRB Exam Held on 07th April 2016.

Those who want to access previous GK Questions asked in Railways Exam CLICK HERE


Gk Questions Asked In Today (07.04.2016) RRB Exam Shift-1

1. Who is BCCI president
Ans: Shashank Manohar

2.Odd man Out (Physics, chemistry, biology, social)
Ans: Social

3.Lalit Kala Akademi?
Ans:To encourage and promote study and research in the fields of creative arts such as painting, sculpture and graphics etc.

4. Female anopheles mosquito causes Which disease?
Ans: Malaria

5. Author of the Novel “A Brief History of Seven Killings”
Ans:  Marlon James

6. Which one is fastest memory?
Ans:  Cache

7. Yogeshwar Dutt is from which field?
Ans: Wrestler

8. Who is the writer of Sustainable Development?
Ans: Krishan Saigal

9. In UNESCO world heritage which is not included Mountain railways of India
Ans:  kashmir railway

10.Zn Present In?
Ans: Bri

11. Man Booker Prize 2015?
Ans: Marlon James

12.Father of White Revolution in India

Ans: V.Kurien

13.The acid used is car battery is?
Ans: Sulphuric Acid

14.‘Land of the morning Clam’ refers to?
Ans: Korea

15.WHO was established in the year?
Ans: 1948

16.Evergreen forests are found in?
Ans: Equatorial regions

17. Ozone hole clearly visible in antarctic which season?
Ans: Summer(October)

18.FULL FORM OF GSLV?
Ans: geosynchronous satellite launch vehicle

19.SMAP satellite launched by
Ans: NASA

20.NASA act which yeas?
Ans:1958

21.Natya shashtra is written by?
Ans:Sage Bharata.

22.Name of famous GOA church..?
Ans: Cathedral

23.In UNESCO world heritage which is not included mountain railway of India?
Ans: Kashmir

" For Government Jobs alert on whatsapp send your request on following official Number @ 9625468942 (In request Msg Send your Name and State Name) " NOTE: You have to save this Contact Number in your contact list to get important Govt job alerts on Whatsapp. "

RELATED JOBS

0 comments:

Post a Comment

NOTE: WE ARE NOT RESPONSIBLE FOR ANY JOB ISSUES, AS WE ARE SHARING INFORMATION BASED ON INTERNET. PLEASE CHECK THE OFFICIAL ADVT. ATTACHED WITH IN THE EACH POST, WHICH REPRESENT THE OFFICIAL FILE.