Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Apr 14, 2016

Quant Quiz-1 For SBI Clerk Examination 2016



Online Free GK Quiz For SBI CLERK Exam 2016
SBI Clerk Quant Test-1
We are going to share the new Quant Quiz for SBI Clerk Exam 2016. So those who are preparing for SBI Clerk Exam can check their performance by doing these Test series. In future we are going to share more like this.
Those who miss out our Previous Online Free GK Quiz can CLICK HERE to access that one Also.

NOTE: AFTER CHECKING YOUR SCORE YOU WILL GET COMPLETE EXPLANATION OF EACH ANSWER.

1. A , B and C enter into a partnership. A invests Rs 4000 for the whole year, B puts in Rs 6000 at the first and increasing to Rs 8000 at the end of 4 months, while C puts in at first Rs 8000 but withdraw Rs 2000 at the end of 9 months. Find the profit of A at the end of year, if the total profit is Rs 16950.
Rs 3600
Rs 6600
Rs 6750
Rs 6300
None of these
Ans. Rs 3600

2. Three men A, B and C subscribe Rs 4700 for a business. A subscribes Rs 700 more than B and B Rs 500 more than C. How much will C receive out of a profit of Rs 423:?
135
198
90
190
None of these
Ans. 6946


3. A is a working and B is a sleeping partner in a business .A puts in Rs 5000 and B puts in Rs 6000. A receives 12 1/2% of the profits for managing the business, and the rest is divided in proportion to their capitals. What does each get out of a profit of Rs 880

Rs. 350, Rs 420
Rs 460 , Rs 350
Rs 110, Rs. 420
Rs 460 , Rs 420
None of these
Ans. Rs 460 , Rs 420

4. A and B entered into partnership with Rs 700 and Rs 600 respectively. After 3 months A withdrew 2/7 of his stock but after 3 months more he put back 3/5 of what he had withdrawn. The profits at the end of the year are Rs 726, How much of this should A receive:
633
336
663
366
None of these
Ans. 366

5 A , B , C pasture in the same field. A has in it 10 oxen for 7 months, B has 12 oxen for 5 months and C has 15 oxen for 3 months. The rent is Rs 17.50 .How much of the rent should each pay:
Rs 7, Rs 6, Rs. 4.50
Rs 6,Rs. 8,Rs 3.50
Rs 7,Rs. 5,Rs 5.50
Rs 8,Rs 5,Rs 4.50
None of these
Ans. Rs 7, Rs 6, Rs. 4.50

6 . A and B enter into partnership investing Rs 12000 and Rs 16000 respectively. After 8 months, C also joins the business with a capital of Rs 15000. The share of C in a profit of Rs 45600 after 2 years will be:
12000
14400
19200
21200
None of these
Ans 12000

7. A and B started a joint firm. A’s investment was thrice the investment of B and the period of his investment was two times the period of investment of B.B got Rs 4000 as profit for his investment. Their total profit if the distribution of profit is directly proportional to the period and amount, is:
Rs 24000
Rs 16000
Rs 28000
Rs 20000
None of these
Ans. Rs 28000


8. Three partners shared the profit in a business in the ratio 5:7:8.They had partnered for 14 months, 8 months and 7 months respectively. What was the ratio of their investment;
5:7:8
28:49:64
38:28:21
36:27:22
None of these
Ans. 36:27:22

9. A invested Rs 81000 in a business. After few months, B joined him with Rs 90000. At the end of the year, the total profit was divided between them in the ratio 6:5. After how many months did B join:
3 month
4 month
5 month
2 month
None of these
3 month

10. Reena started a software business by investing Rs 20,000.After six months, Renu joined her with a capital of Rs 40000. After 3 years, they earned a profit of Rs 24,500.what was Simran’s share in the profit:.
10500
5145
14000
17000
None of these
Ans. 10500

11. A certain rate per annum, the simple interest on a sum of money for one year is Rs 260 and the compound interest on the same sum for 2 yrs is Rs 540.80.Find rate.
4%
6%
8%
10%
11%
Ans. 8%

12. A sum of Rs 10000 is borrowed at 8% p.a compounded annually which is paid back in 3 equal annual installments. What is the amount of each installment:
3880.335
3550.534
3900.504
3990.404
none of these
Ans. 3880.335

13 Mobile is available for Rs 2500 cash or Rs 520 cash down payments followed by 4 equal monthly installments. If the rate of interest charged is 25% per annum, calculate the monthly installment..
520
480
550
620
none of these
Ans. 520

14 . A simple interest accrued on a sum of certain principal is Rs 2000 in 5 yrs at the rate of 4 p.c.p.a .What would be the compound interest accured on same principal at same rate in 2 yrs:.
Rs 716
Rs 724
Rs 824
Rs 816
none of these
Ans. Rs 816

15. Ram deposits Rs 15600 in a fixed deposit at the rate of 10% per annum simple interest. After every second year, he adds his interest earnings to the principal. The interest at the end of 4th year:
1716
1560
3432
1872
1670
Ans. 1872

                TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON    



Related Government Jobs

0 comments:

Post a Comment

Video Bar

Loading...