Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Jun 13, 2016

Gk Questions Asked In UIIC AO Exam Held on 12th June 2016 (Both Shift)

UIIC AO Examination 2016
Gk Questions Asked In 12th June 2016 (Both Shift)
Here in this post we are going to share the GK Questions which was asked in UIIC AO examination on 12th June 2016 (Sunday). We share both Morning as well as Evening Shift GK Questions with Correct Answer. So those who are going to appear for this examination in upcoming weeks read these questions carefully. All the best to all the participating students.

<< GK Questions Asked in the First Shift of Examination >>
1). In context of banking, what does ‘BBB’ stands for__?
Correct Answer– Bank Board Bureau

2). Mrinalini Sarabhia, who recently died, was related to which field
Correct Answer – Indian classical dancer, choreographer and instructor

3). OECD prediction for India growth
Correct Answer – 7.5%

4). Who has been selected as the ICC chairman for the 2nd time?
Correct Answer – Anil Kumble

5). Best Actor National Award 63rd
Correct Answer – Amitabh Bachchan

6). Anti-corruption day
Correct Answer – 9 Dec

7). In Basel norms, what is the full form of HQLA?
Correct Answer – High Quality Liquid Assets

8). MCLR full form
Correct Answer – Marginal Cost of Funds based Lending Rate (MCLR)

9). Kaziranga National Park
Correct Answer – Assam

10). Headquarters of IRDA
Correct Answer – Hyderabad, Telangana

11). Itlian Open Winner 
Correct Answer – Andy Murray

12). Basel Head Office
Correct Answer – Switzerland

13). Why was SBI Travencore penalised for 1000cr
Correct Answer – For deficiencies in reporting to the CRILC database

14). ASBA fullform
Correct Answer – Application Supported by Blocked Amount

15). ICICI partner with which payment bank
Correct Answer – Finotech

16). Minimum time frame for short term loans
Correct Answer – 60 days to 120 days

17). Fasalbhima Yojana SAO full forM
Correct Answer – Seasonal Agricultural Operational

<< GK Questions Asked in Evening Shift >>
1). SBI Partner with which cab?
Correct Answer – Uber

2). Account Aggregator to
Correct Answer – NBFC banks

3). Pulitzer Prize Winner
Correct Answer – The Washington Post

4). In context of banking, what does ‘BBB’ stands for__?
Correct Answer – Bank Board Bureau

5). Cholamandalam dropped its plans to float a payments bank
Next Asian Games 2018 will be held in?
Correct Answer – Jakarta, Indonesia

6). Winner of Italian Tennis Open
Correct Answer– Serena Williams

7). What is the rate of Interest in Crop Insurance scheme?
Correct Answer – 7%

8). In BASEL, what is the full form of CAR
Correct Answer – Capital Adequacy Ratio

9). Which airport operates on solar energy?
Correct Answer – Cochin Airport

Correct Answer – A new framework for companies options are NBFCs, private companies, public bank, etc.

11). South Asian Games in 2018
Correct Answer – Kathmandu, Nepal

12). RBI Executive Director
Correct Answer - Deepak Singhal

13). BASEL Norms to be implemented in India by
Correct Answer – March 31, 2019

14). Shatrujeet exercise concluded in
Correct Answer – Rajasthan

15). Youngest player to reach 10,000
Correct Answer – Alastair Cook

16). White label ATM registerd under which act
Correct Answer – Payment and Settlement Systems (PSS) Act 2007

17). Sri Lanka PM name
Correct Answer – Ranil Wickremesinghe

18). Academy award for best movie
Correct Answer – Spotlight

19). Best Actress award at 63rd National Film Awards 
Correct Answer – Kangana Ranaut

20). National Science Day
Correct Answer – 28 Feb

Related Government Jobs


Post a Comment