Search Your Job Here

Jul 30, 2014
SSC ANNOUNCES 16,107 VACANCIES UNDER SSC CGL EXAMINATION 2013

SSC ANNOUNCES 16,107 VACANCIES UNDER SSC CGL EXAMINATION 2013

SSC CGL Vacancies Detail 2013
Various Department Vacancies under SSC CGL 2013
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
SSC CGL 2013
After the successful completion of SSC CGL Exam for the year 2013, now finally SSC Department introduce the notification in which they explain the complete vacancies detail in all Government Department under the central Government of India. They announces total 16107 vacant posts in various Government Department all over India.
As we all know that SSC CGL Rexam 2013 is currently under process. So we decide to share with you the complete list of vacancies under various Government Department.

Exam Name: SSC CGL Re-Exam 2013
Total Vacancies: 16107 Posts.

To check the complete detail related to the each Government Department check the image carefully which we share below:

SSC CGL



For more detail related to the Education Hub please continue with Us. 


Read More
Jul 27, 2014
GK, COMPUTER, MARKETING QUESTIONS ASKED IN SBI CLERK EXAM HELD ON 27 JULY 2014

GK, COMPUTER, MARKETING QUESTIONS ASKED IN SBI CLERK EXAM HELD ON 27 JULY 2014

GK, Computer & Marketing Questions
Questions Asked in SBI Clerk Exam-27 July 2014 (Both Shifts)
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
sbi gk questions
This we are going to share the GK, Computer and Marketing question which was asked in SBI Clerk Exam which was held on 27th July 2014. We are sharing the question which are asked in both shifts.

GK Question asked in SBI Clerk Exam(26th July 2014) CLICK HERE

1). Committee on financial inclusion?
Correct Answer: Nachiket Mor Committee

2). 150 km missile launched by DRDO recently
Correct Answer: Prithvi

3). Minister of Social Justice and empowerment
Correct Answer: Thawar Chand Gehlot

4. Bhartiya Mahila Bank Chairman
Correct Answer: Usha Ananthasubramanium

5. Banks Nationalization
Correct Answer: 1969

6.Capital of Argentina
Correct Answer: Buenos Aires

7. Official Currency of Indonesia
Correct Answer: Indonesian Rupiah

8. Vivek Sheshadri won Pulitzer prize for
Correct Answer:  "3 Sections"

9. Which state don’t shares the border with Telangana
Correct Answer: Jharkhand

10. Constituency of Nitin Gadkari
Correct Answer: Nagpur

11. Recently PM inaugurated a hydro power plant at which place
Correct Answer: Uri (J & K)

12. Press freedom day
Correct Answer: 3 May

13. Bank is liable for which bank account?

14. Which is a negotiable instrument?

15. Which is a Govt. security bond?

16. RBI  established in ?
Correct Answer: 1934

17. Who is the current Food minister?
Correct Answer: Harsimrat Kaur Badal

18. World Tourism Day is celebrated on?
Correct Answer: 27 September

19. Gillette cup is associated with which sports
Correct Answer: Cricket

20. Which of the following cannot use for payment?

21. One question on Cheque?

22. What is the aim of planning commission?

23.Which bank is intermediary between NBFC?

24. Kaveri river water dispute between which states?
Correct Answer: Karnataka & Tamil Nadu

25. World’s highest railway tunnel?

26. Full form of CD-ROM?
Correct Answer: Compact Disc Read Only Memory

27. Marketing information includes?

28. Target marketing includes?

29. Qualities of good sales person?

30. Aggressive marketing is due to?

31. Which is most costly computer?

32. MS word is a type of?
Correct Answer: Application Software

33. Printer is an ......device
Correct Answer: Output device

34. Which of the following is output device?

35. Which is essential for successful marketing?



Read More
Jul 26, 2014
DELHI MUNICIPAL CORPORATION RECRUITMENT FOR 500+ TEACHER POSTS 2014

DELHI MUNICIPAL CORPORATION RECRUITMENT FOR 500+ TEACHER POSTS 2014

Delhi Municipal Corporation Recruitment 2014
Jobs for 500+ Various Teacher Posts 2014
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
JOBS IN DELHI
New Teaching jobs available in Delhi now. Government of Delhi under North Delhi Municipal Corporation is going to recruit the Indian candidates for the various vacant profile of teachers. An official Advt. is out from Delhi Municipal Corporation in which they said that they are going to fill up 525 total posts of teachers in various school at Delhi. More detail related to this recruitment process under Delhi Municipal Corporation is given below in this post:

1). Profile Name: Teacher (Music)
Number of Vacancies: 30 Posts

2). Profile Name: Teacher (Primary)
Number of Vacancies: 300 Posts

3). Profile Name: Physical Education Teacher
Number of Vacancies: 30 Posts

4). Profile Name: Teacher (Drawing & Painting)
Number of Vacancies: 30 Posts

5). Profile Name: Teacher (Nursery)
Number of Vacancies: 75 Posts

6). Profile Name: Special Educator (Primary)
Number of Vacancies: 60 Posts

Total Number of Vacancies: 525 Posts.
Pay Band: Rs. 9300-34800 and GP of Rs. 4200 + variable DA.

Process for Applying: Eligible All Indian applicants have to apply online by using the official website of Delhi Municipal Corporation. The link is also available below for online application. Just click on that link and you will be redirect to the official page for registration.

Important Dates:
25th July 2014 is the Starting Date for Submission of Online Applications.
08th Aug. 2014 is the Last Date for Submission of Online Applications.
IMPORTANT LINKS
For Full detail and to Apply Online CLICK HERE


Read More
GK & COMPUTER QUESTIONS ASKED IN SBI CLERK EXAM HELD ON 26 JULY 2014 (Morning Shift)

GK & COMPUTER QUESTIONS ASKED IN SBI CLERK EXAM HELD ON 26 JULY 2014 (Morning Shift)

26th July 2014 SBI CLERK EXAM (Morning Shift)
GK & Computer Questions Asked in 26TH July SBI Clerk Exam 2014
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
sbi recruitment 2014
We are back again with Computer and GK Questions which are asked in SBI Clerk Exam which was held on 26-08-2014 in the Morning Shift only.
Those who did not read our Last post in which we share the GK and Computer question asked in 20-08-2014 SBI clerk Exam CLICK HER to access those.

The following are the questions which is shared by Bright Academy Students with us. And the correct answer given by Experts faculty from Bright Academy.

GK Questions
1). Lok Sabha Constituency of Sushma Swaraj?
Correct Answer: Vidisha

2). Who is Health Minister?
Correct Answer: Dr. Harsh Vardhan 

3). Who provides assistance to small industries?
Correct Answer: SIDBI

4). RBI Adjust Liquidity by which tool?
Correct Answer: LAF (Liquidity Adjustment Facility)

5). Functions of RBI
Correct Answer: Bankers Bank

6). Camel is the official animal of which state?
Correct Answer: Rajasthan

7). Capital of Sweden?
Correct Answer: Stockholm

8). Winner of Australian Grand Prix?
Correct Answer: Nico Rosberg

9). Nilgiris is located in which state?
Correct Answer: Tamil Nadu

10). Highest Urban Population of which state
Correct Answer: Maharashtra

11). Which organization is for Woman Entrepreneur?

12). International Day for Old Person?
Correct Answer: 1 October

13). Sign on 1 Rupee currency note?
Correct Answer: Finance Secretary

14). Capro Group has won the International Business Year of the award is owned by ?
Correct Answer: Lord Swaraj Paul

15). 2015 Commonwealth Heads of Government Meeting will be held in ?
Correct Answer: Malta

16). Committee on Cauvery water dispute?
Correct Answer: B.S Chauhan

17). Which country started first plastic notes?
Correct Answer: Australia

18). DRDO developed which indigenous plane?
Correct Answer: Tejas

19). Japan has sea-conflict with which country?
Correct Answer: China

20). A.R Rahman street name in which country?
Correct Answer: Canada

21). Which of the following is not true about Telangna? 
Correct Answer: is dived on the linguistic basis. 

Computer Questions are as follow

1). Linux is what?
Correct Answer: Operating system

2). Keyboard and ___ is an input device?
Correct Answer: Mouse

3). Printer is an example of?
Correct Answer: Output device

4). Two people should be logged or simultaneously for what?
Correct Answer: Instant messaging

5). Magnetic Disk is?
Correct Answer: Non Volatile


To Access Question of SBI clerk Exam held on 20th Aug. 2014  CLICK HER

For next update be with US. Dear reader if you know any question please comment below. We will include them also…

Read More
IBPS ANNOUNCES 21,680 PO/MT POSTS IN THE PARTICIPATING BANKS 2014

IBPS ANNOUNCES 21,680 PO/MT POSTS IN THE PARTICIPATING BANKS 2014

BANK WISE VACANCIES DETAIL UNDER IBPS PO EXAM 2014
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
As we all know that IBPS recently launched a notification in which they are inviting all Indian candidates for the recruitment of PO/ MT officers in the various banks under this organization.

If you yet not applied for IBPS PO 2014 Exam then CLICK HERE To apply now.

A new notification is out from IBPS end in which they just disclosed the number of vacancies for PO officers in the various Banks. There are total 21,680 Posts for Probationary officers in the participating Banks. So Great opportunity for all who wants to grab a Bank job in INDIA.
Exam Name: IBPS PO/MT EXAM 2014
Total Number of Vacancies: 21,680 Posts
Education: All Indian Graduates are eligible for applying.

The Bank wise Vacancies details also shown below in the Image.

IBPS JOBS

IMPORTANT DATES
11th Aug 2014 is the Last Date for Applying.
IMPORTANT LINKS

For applying now CLICK HERE
Read More
Jul 25, 2014
AIR INDIA RECRUITMENT FOR 225 POSTS FOR CABIN CREW 2014

AIR INDIA RECRUITMENT FOR 225 POSTS FOR CABIN CREW 2014

AIR INDIA RECRUITMENT FOR CABIN CREW 2014
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
air india recruitment 2014
New Jobs for all Indian eligible candidates under Air India Limited. Those who wants their career with Air India this one is the great opportunity for all Unmarried Male as well as Female candidates all over India. Candidates should have Minimum Two Years' experience as Cabin Crew. There are total 225 Vacancies under Northern and Southern Region which are going to be fill up under this recruitment process. More detail related to this recruitment process and Walk in Interview detail read the complete post carefully:

Profile Name: Cabin Crew.
Total No. of Vacancies:  225 Posts.
For Northern Male Candidates: 46 Posts.
For Northern Female Candidates: 139 Posts.
For Southern Male Candidates: 10 Posts.
For Female Southern Candidates: 30 Posts.

Pay Band: During the training phase candidates will get the Stipend of Rs.10,000/- per month.
On the completion of the training they will get:- Rs.35,000 - Rs.48,500 p/m basis.
Education: All candidates who have passed in 10+2 exam from a well recognized Board. Also have Minimum Two Years Flying Experience as a cabin crew staff member.

IMPORTANT DATES
12TH Aug 2014 & 13th Aug 2014 is the Date of Interview.
There are two venue for the interview which are given below:
Place
Full Address
New Delhi
Inflight Services Department, Air India Limited, Safdarjung Airport, Delhi-110003
Chennai
Office of GM (Pers.), Air India Limited, Southern Region, Airlines House, Meenambakkam, Chennai-600027

IMPORTANT LINKS

For full detail and for application form CLICK HERE
Read More
Jul 24, 2014
INDIAN RAILWAYS RECRUITMENT FOR 278 POSTS OF ACT APPRENTICE 2014

INDIAN RAILWAYS RECRUITMENT FOR 278 POSTS OF ACT APPRENTICE 2014

INDIAN RAILWAYS RECRUITMENT 2014
 Railways Jobs for Act Apprentice Posts 2014
Published By: WWW.GovtJobsPortal.IN
railways jobs
Indian Railways recruitment board is going to recruit for various posts of Act Apprentice under South Western Railway 2014. South Western Railways announces total 278 vacant posts of Act Apprentice. An official notification is out in which South Western Railway inviting all Indian candidates for this Indian railways recruitment process. More information related to this South Western Railways recruitment process is given below in this post:

Profile Name: Act Apprentice.
Number of Vacancies: 278 Posts
Trade by Vacancies Details are as follow given in the Table
S. NO.
STREAM
Vacancies
1
Fitter
123
2
Turner
26
3
Machinist
30
4
Welder
37
5
Electrician
24
6
Painter(G)
18
7
PASAA
20
Total
278

Education: Indian applicants who have passed in their Matriculation (class 10) exam and have a ITI certificate in the respective trade are eligible for applying.
Age Bond: Candidate age must lie in between 15 to 24 years.

Process for Applying: Candidates have to apply offline by filling up the application form and should be send by Ordinary Post to the address mentioned below duly super scribing on the Cover as “Application for engagement as Act Apprentices (Ex. ITI).The Application received through SPEED/REGISTERD Post will not be accepted. The application should be sent to “Chief Workshop Manager Central Workshops, South Western Railway, Manandawadi road, Mysore, Pin Code-570 008.
Note: Should sent through the application form with ordinary post only. Do not sent it with Speed post.
Important Dates
19th Aug. 2014 is the Last Date for accepting application.
Important Links

For full detail CLICK HERE
Read More