Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Jan 28, 2016

Free Online Test-4 for Government Examination (LIC AAO, SBI Clerk Exam 2016)



Free Online Test For Government Jobs Exam
Online Free GK Quiz-4
Those who miss out our Previous Online Free GK Quiz can CLICK HERE to access that one Also.

1. At what rate of simple interest will Rs 4800 amount to Rs 6480 in a span of 7 years?
5
6
3
4
None of these
Ans. 5

2. How much will a sum of Rs 6,300 amounts to in a span of 2 years, at 5 pcpa rate of compound interest (rounded off to the nearest integer)?
Rs 6946
Rs 6876
Rs 6521
Rs 6790
Rs 6492
Ans. 6946


3. In how many different ways can the letters of the word BAKERY be arranged?

2400
2005
720
5040
None of these
Ans. 720

4. What will be the average of the following set of scores (rounded off to the nearest integer)? 62, 76, 42, 84, 21, 47, 28
57
54
51
62
66
Ans. 51

5 The product of three consecutive numbers is 3360. What is the least number?
17
14
13
16
None of these
Ans. 14

6 . The area of a circle is 2464 square metres. What will its circumference be
132 metres
176 metres
231 metres
272 metres
109 metres
Ans 176

7. The cost of 24 pens and 13 pencils is Rs 175. What is the cost of 48 pens and 26 pencils?
Rs 435
Rs 705
Rs 290
Rs 350
None of these
Ans. 350


8. 3.3 + 13.33 + 31.13 + 13.31 + 1.3 =?
64.31
62.37
64.47
62.17
None of these
Ans. 62.37

9. (16)2 + (21)2 – (13)2 + ? = (25)2
67
32
81
97
None of these
Ans. 97

10. 6.5 ÷0.5 x 2 – 4 = ?.
31
19
22
27
None of these
Ans. 22

11. The type of marketing involved in banks is .
transaction marketing
service marketing
commodity marketing
ruthless marketing
indifferent marketing
Ans. service marketing

12. Transaction marketing involves selling of
Mere goods
Mere services
Ideas and thoughts
Repair work
After-sales service
Ans. Mere goods

13. What is the name of the program that controls the computer?.
The Operating System
An Application Program
A Browser
The File Manager
The Compiler
Ans. The Operating System

14 . What type of devices are computer speakers or headphones?.
Input
Input/Output
Software
Storage
Output
Ans. Output

15. Which of the following has the smallest storage capacity
Zip disk
Hard disk
Floppy disk
Data cartridge
CD
Ans. Floppy disk

                TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON    





Related Government Jobs

0 comments:

Post a Comment

Video Bar

Loading...