Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Apr 17, 2018

Current Affairs Quiz Related to the Commonwealth Games 2018 ( Important for Upcoming Competitive Exam)

SHARE WITH YOUR FRIENDS

current affairs quiz on CWG 2018
Current Affairs Quiz ON CWG 2018
Commonwealth Games (CWG) 2018 has been accomplished recently in Gold Coast, Australia with grand passion. This occasion has witnessed the vast number of participants from all over the commonwealth countries. CWG is one of the major sports event held after every 4 years at various location all over the World. That’s why; it becomes very significant and productive topic for all the competitive examinations.
There are big probabilities that questions based on these following patterns may appear in your upcoming competitive examination.
So our suggestion to all the participants to go through all these questions below, they may be very helpful to score max marks in your upcoming exam.


Question No. 1. Wherein of the following place the 2018 Commonwealth Games were held recently in Queensland, Australia?
(a) Suncorp Stadium
(b) Carrara Stadium
(c) Adelaide Oval
(d) Allianz Stadium
(e) Sydney Stadium
 Answer. (b)
Detail: Commonwealth Games (CWG) 2018 (formally known as the XXI Commonwealth Games and commonly known as Gold Coast 2018) has been Started recently at Carrara Stadium in Gold Coast, Queensland, Australia. This is the fifth time Aus. has hosted the Commonwealth Games.



Question No. 2.  Name of the mascot of the Commonwealth Games 2018?
(a) Clyde
(b) Shera
(c) Borobi
(d) Karak
(e) Nairobi
Answer. (c)

Question No. 3. The slogan of Commonwealth Games 2018 is ?
(a) People, Place, Passion
(b) Come out and play
(c) Play with Passion
(d) Share the Dream
(e) None of the given options is true
Answer.(d)

Question No. 1.  Name the sports individuality who was the flag bearer for the opening ceremony of CWG 2018?
(a) Saina Nehwal
(b) Sushil Kumar
(c) MC Mary Kom
(d) Jitu Rai
(e) PV Sindhu

Answer. (e)
Detail: PV Sindhu was the flag holder for the induction ceremony of CWG 2018. MC Mary Kom was the flag bearer for the closing ceremony.

Question No. 5. India ended third in the medals tally at the Commonwealth Games 2018, courtesy 66 medals. India has won total how many gold medals?
(a) 23
(b) 26
(c) 28
(d) 30
(e) 20
Answer. (b)

Question No. 6.   In Which year, India has won the maximum number of medals (101) in Commonwealth Games?
(a) 2010
(b) 2014
(c) 2018
(d) 2006
(e) 2002
Answer. (a)

Question No. 7. Which Indian player becomes the first Indian woman to win an individual table tennis Gold at CWG 2018?
(a) Sharath Kamal
(b) Soumyajit Ghosh
(c) Mouma Das
(d) Manika Batra
(e) Kamlesh Mehta
Answer. (d)

Question No. 8.  Youngest Indian Teenager (18 Years) who won the BRONZE Medal in 69 Category in weightlifting game at Commonwealth Games 2018?
(a) Manoj Hooda
(b) Sanjita Chanu
(c) Kamlesh Dhankar
(d) Ashish Tomar
(e) Deepak Lather
Answer. (e)

Question No. 9.  Who became the first Indian in javelin thrower game to won Gold medal at CWG 2018?
(a) Devendra Jhajharia
(b) Rajesh Bind
(c) Neeraj Chopra
(d) Jagdish Bishnoi
(e) Narender Ranbir
Answer. (c)

Question No. 10. Which badminton player of India who became the first Indian to win two singles Gold at Commonwealth Games 2018 ?
(a) PV Sindhu
(b) Jwala Gutta
(c) Saina Nehwal
(d) Kidambi Srikanth
(e) H. S. Prannoy
Answer. (c)

For Government Jobs alert on whatsapp send your request on following official Number @9625468942 (In request Msg Send your Name and State Name) " NOTE: You have to save this Contact Number in your contact list to get important Govt job alerts on Whatsapp. "

RELATED JOBS

0 comments:

Post a Comment

NOTE: WE ARE NOT RESPONSIBLE FOR ANY JOB ISSUES, AS WE ARE SHARING INFORMATION BASED ON INTERNET. PLEASE CHECK THE OFFICIAL ADVT. ATTACHED WITH IN THE EACH POST, WHICH REPRESENT THE OFFICIAL FILE.