Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Apr 6, 2016

Gk Questions Asked In Today (06.04.2016) RRB Exam (Evening Shift)

SHARE WITH YOUR FRIENDS

Government Jobs in India 2017-18 Presented by GovtJobsPortal.IN. Daily 10 New Govt Jobs. Stay Tuned in with Us for latest jobs, Results and Study Material for Government Exam.

gk questions
This time we are going to share GK Questions asked in 2nd Shift  of Railways Recruitment Board Examination 2016. Earlier we share Today 1st Shift GK Questions asked in RRB Examination.
Those who want to read Those CLICK HERE to Access.


Gk Questions Asked In Today (06.04.2016) RRB Exam Shift-2


1. Which is the Largest Stadium of America?
Ans: Michigan Stadium (Or) The Big House

2. Shortcut key of pasting in MS Word?
Ans: Ctrl+V

3. Another name of leprosy?
Ans: Hansen's disease

4. Laughing gas?
Ans: Nitrous oxide(N2O)

5. What is the currency of Mayanmar?
Ans: Burmese kyat

6. Popular dance of Tamilnadu?
Ans: Bharatanatyam

7. When did the British give independence to India?
Ans: 1947

8. When the seats of president n vice president are vacant, who acts as president?
Ans: Chief Justice of India

9. Louis Pasteur discovered which of the following?
   1)vaccine for rabies and
   2) vaccine for anthrax
   3) Pasteurization
   4)  All The Above

Ans:All The Above

10. Who built the Jantar Mantar of Delhi’s?
Ans: Muhammad Shah

11. Dwarf planet is?
Ans: Pluto

12. Ligo (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory)a mission related to?
Ans: to detect gravitational waves

13. How many research centres will India establish by 2020 in Antarctica?
Ans: 4

14. Function of generator?
Ans: sine, square, triangular and sawtooth shapes

15. Which of the following is not protocol?( LTP,SMTP,HTTP,ATM )
Ans: ATM

" For Government Jobs alert on whatsapp send your request on following official Number @ 9625468942 (In request Msg Send your Name and State Name) " NOTE: You have to save this Contact Number in your contact list to get important Govt job alerts on Whatsapp. "

RELATED JOBS

0 comments:

Post a Comment

NOTE: WE ARE NOT RESPONSIBLE FOR ANY JOB ISSUES, AS WE ARE SHARING INFORMATION BASED ON INTERNET. PLEASE CHECK THE OFFICIAL ADVT. ATTACHED WITH IN THE EACH POST, WHICH REPRESENT THE OFFICIAL FILE.