Online Free Practice Test For Government Jobs Exam
Free Online Test-2
We are going to share the Online Practice Test-2. Before this we all ready share the first Free online Test. These online
Test are very important for all upcoming
Government Jobs examination and for Bank Examination. So
stay with us for more online Free GK
Quiz for Practice. 
NOTE: AFTER CHECKING YOUR SCORE YOU WILL GET COMPLETE EXPLANATION OF EACH ANSWER.
1. What will be the compound interest on a sum of Rs 7500 at 4% per annum in 2 years?
 Rs 618
Rs 612
Rs 624
Rs 606
 Rs 621
Ans. Rs 612
1. 2; Principal = P, Time = n, Rate = r
CI = P  
Here, P = 7500
R = 4%
N = 2 years
So, CI=7500 
   = 7500 
=  
Quick Method: 
 
CI = 7500 x  .
2. In how many different ways can the letters of the word ‘CREAM’ be arranged?
720
&240
360
504
None of these
Ans.None of these 
2. Total number of letters in the word 
CREAM = 5
Now, 5 Letters can be arranged in 5! ways 
total number of ways = 5!
= 1 x 2 x 3 x 4 x 5 = 120
3. The circumference of a circle is 792 metres. What will be its radius?
120 metres 
133 metres 
145 metresl
136 metres 
None of these
Ans.None of these 
3. Circumference of circle = 2r
So, 2r = 792
 r =  
4. The cost of 36 pens and 42 pencils will be Rs 460. What is the cost of 18 pens and 21 pencils?
 Rs 230
 Rs 203
 Rs 302
 Rs 320
None of these
Ans. Rs 230
4. Cost of 36 pens and 42 pencils = 460
Dividing both side by 2 we get, 
Cost of 18 pens and 21 pencils =  
5. Marketing is the function of 
 Only salespersons 
 Only counter staff 
 Only qualified persons 
 top bosses 
 A collective function of all staff 
Ans. A collective function of all staff 
6.The performance of a salesperson depends on 
 ability and willingness of the salesperson 
incentives paid
size of the sales team 
team leader’s attitude
his aggressive nature 
Ans ability and willingness of the salesperson 
7.Good marketing strategy envisages good and proper  
product distribution
networking of branches 
high pricing
placement of counter staff 
 relationship management 
Ans. relationship management 
8.Service Marketing is resorted to in 
all MNCs 
all production houses 
industrial units 
insurance companies and banks 
fish markets 
Ans. insurance companies and banks 
9.Customisation results in 
customer exit
customer retention
 customer complaints 
 better balance sheet figures 
 better technology 
Ans. customer retention
10.Current Accounts are basically meant for .
 Investment purpose 
 Savings purpose 
 Identity purpose 
Earing foreign exchange 
 Day-to-day needs of one’s business  
Ans. Day-to-day needs of one’s business  
11.The speed of which of the following memory chips is faster?.
 Not fixed 
 b. DRAM 
 SRAM 
 For Larger chips DRAM is faster 
None of these
Ans. SRAM
12.Movement of signals between CUP and I/O is controlled by 
 ALU 
 Control unit 
 Memory unit 
 Secondary storage 
None of these
Ans. Control unit
13.For transferring file and exchanging messages, which utility is used?.
 Web browser 
 www 
 e-mail 
 Hypertext 
 Search engine 
Ans. e-mail
14.What type of device is a 3½ inch floppy drive?.
 Input 
 Output 
 Software 
 Storage 
None of these
Ans. Storage
15. What does RAM stand for?
 a. Read Access Memory 
 b. Read Anywhere Memory
 c. Random Anything Memory 
 d. Random Access Module 
 e. Random Access Memory 
Ans. Random Access Memory 
TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON
About Author:Instagram || Facebook
For Government Jobs alert on whatsapp send your request on following official Number @7696006608 (In request Msg Send your Name and State Name) " NOTE: You have to save this Contact Number in your contact list to get important Govt job alerts on Whatsapp.
