Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Jan 22, 2016

Free Practice Test For Government Jobs Exam 2016 (LIC AAO, SBI Clerk 2016)



Free Practice Test For Government Jobs Exam
Online test for lic aao/sbi clerk exam -3
free online test
This time we are going to share another practice test for the candidates who are preparing for Government Jobs /Bank jobs Examination 2016. All ready we share 2 test with you user and this one is the the 3rd one. Those who miss out our Previous Online Free Test can CLICK HERE to access that one Also. Stay with us for more online practice test.

NOTE: AFTER CHECKING YOUR SCORE YOU WILL GET COMPLETE EXPLANATION OF EACH ANSWER.
TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON    

1.In a certain code ROBUST is written as '593127' and BONE is written as '3964'. How is SORE written in that code?
2934
2594
2954
3954
None of these
Ans. 2954

2. How many such pairs of letters are there in the word SPORADIC (in both forward and back- ward direction) each of which has as many letters between them in the word as in the English alphabet?
None
& One
Two
Three
More than three
Ans. Two


3. 3. In a certain code TOWN is written as POSV and CARE is written as 'BFBQ'. How is BELT written in that code?

FUAK
DSCM
DSAK
FUCM
None of these
Ans. FUAK

4. 4. The positions of how many digits in the number '9671285 will remain unchanged after the digits within the number are rearranged in ascending order from left to right?
None
One
Two
Three
More than three
Ans. One

5. 5. How many meaningful English words can be formed - not ending with E - with the second, the fourth, the sixth and the ninth letters of the word PROACTIVE ? (To be counted from left side)
One
Two
Three
Four
More than four
Ans. One

6. Find the average of the following set of scores: 539, 741, 326, 461, 654, 952, 128, 543
271
205
262
218
None of these
Ans None of these

7. The area of a square is twice the area of a rectangle. If the area of the square is 324 sq. cm. and the length of the rectangle is 13.5 cm. what is the difference between the breadth of the rectangle and the side of the square?
8 cm.
10 cm.
12 cm.
6 cm.
None of these
Ans. 12 cm


8. A truck covers a certain distance in 14 hours at the speed of 62 km./hr. What is the average speed of a car which travels a distance of 280 kms. more than the truck in the same time?
89 kmph
77 kmph
82 kmph
76 kmph
None of these
Ans. 77 kmph

9. The average of four consecutive even numbers A, B, C and D respectively is 25. What is the product of A and C ?
528
616
624
572
None of these
Ans. 624

10. Subodh got 72 marks in Hindi, 68 marks in Science, 62 marks in Sanskrit, 74 marks in Maths and 64 marks in English. The maxi-mum marks of each subject are 80. How much overall percentage of marks did Subodh get ? .
85
82
75
78
None of these
Ans. 82

11. Amla's monthly income is four fifth of Meera's monthly income. Meera's annual income is Rs. 4,29,600. What is Amla's annual income? (In, 'some cases monthly income and in some cases annual income is used.) .
3,68.240
3,43,680
3,48,250
3,66,080
None of these
Ans. 3,43,680

12. The sum of 45% of a number and 20% of the same number is 4056. What is 85% of that number?
5043
5430
5034
5340
None of these
Ans. 5043

13. 4 women alone can complete a piece of work in 16 days, whereas 8 children alone take 12 days to complete the same piece of work. How many days will 4 women and 6 children together take to complete the piece of work? .
7
8
6
9
None of these
Ans. 9

14 . At present Satish is four times Madhur's age. After eight years Satish will be 2.5 times Madhur's age then. How many times will Satish's age be in an other eight years time with respect to Madhur's age then?.
5
3
2
1.5
None of these
Ans. 2

15. Vaishali walks 180 metres every day. How many kilometres will she walk in 4 weeks?
5.04
8.92
6.18
7.37
None of these
Ans. 5.04

                TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON    





Related Government Jobs

0 comments:

Post a Comment

Video Bar

Loading...