Choose Your Language (अपनी भाषा चुनें)

Apr 20, 2018

Recently Asked Static GK Awareness Questions in Banking Examination 2018

SHARE WITH YOUR FRIENDS

Government Jobs in India 2017-18 Presented by GovtJobsPortal.IN. Daily 10 New Govt Jobs. Stay Tuned in with Us for latest jobs, Results and Study Material for Government Exam.

Static Awareness GK Questions 2018
Asked in Recently Competitive Examination
Static Awareness GK Questions 2018
Hello dear students today we are going to share some question related to static gk, which are recently asked in banking examination 2018. This is very important to have a basic awareness of history, geography, political and economic theories linked with the actions that are incident around us. Except one keeps himself side by side of the historical background or the geological location of events reported, they will express little of the value of significance.
The questions based on the Static GK Awareness are basically related to the following: countries, events or any other such things that has been in trending news for a while. Now in this article we are going to share some Static GK Question based on latest events. These Static GK Questions are very important for all upcoming competitive examination 2018.

Question1. The Pulitzer Prize has been named after ____________________.
(a) James Pulitzer
(b) Joseph Pulitzer
(c) Robert Pulitzer
(d) Michael Pulitzer
(e) William Pulitzer
Answer.(b)
Explanation: This is an award for is given for the achievements in magazine, newspaper and online journalism, literature, and musical composition in the USA. 1917 is the year in which this award was established. Joseph Pulitzer made his destiny as a newspaper publisher, and is administered by Columbia University in New York City.

Question2. Name the Governor of Karnataka?
(a) Banwarilal Purohit
(b) E.S Lakshmi Narasimhan
(c) Vajubhai Rudabhai Vala
(d) S. C. Jamir
(e) N. N. Vohra
Answer.(c)

Q3. Where is the Headquarter of Bandhan Bank in India?
(a) Kolkata
(b) Delhi
(c) Mumbai
(d) Chennai
(e) Banglore
Answer.(a)
Explanation: Bandhan Bank Ltd. Is in the top 50 brands in India. It’s Headquarter in Kolkata, West Bengal. Firstly Bandhan, is started as a micro-finance company in the year of 2001, after that they received an official banking licence by Reserve Bank of India in 2014.
Question4. NCC is one of the main organization under Government of India, When was NCC established?
(a) 1948
(b) 1949
(c) 1946
(d) 1947
(e) 1945
Answer.(a)
Explanation: NCC is stands for “ National Cadet Corps”. Its headquarter is at New Delhi, Delhi, India. NCC is open to school and college students on voluntary basis all over India. NCC is a Tri-Services Organization; it comprises of the Army, Navy and Air Force. National Cadet Crops in India is formed under the act of National Cadet Corps Act of 1948. NCC was raised on 15 July 1948.

Question5. World Haemophilia Day is recognized all around the world on __________________
(a) 15 April
(b) 16 April
(c) 18 April
(d) 17 April
(e) 19 April
Answer.(d)


Question6. United Kingdom recently joins International Solar Alliance. Headquarter of ISA is located at ?
(a) Geneva
(b) Mumbai
(c) Paris
(d) New York
(e) Gurgaon
Answer.(e)

Question7. We celebrated 8th April as a World Heritage Day worldwide. What is the Name of DG of UNESCO?
(a) Fleur Pellerin
(b) Audrey Azoulay
(c) Irina Bokova
(d) Juliette Méadel
(e) Barbara Pompili
Answer.(b)

Question8. IMF is stands for “International Monetary Fund”. What is the Name of Managing Director of IMF?
(a) Mario Draghi
(b) Sheryl Sandberg
(c) Christine Lagarde
(d) Bernard Tapie
(e) Xavier Giocanti
Answer.(c)

Question15. Who is governor of Assam State ?
(a) Ganga Prasad
(b) Vajubhai Vala
(c) Padmanabha Balakrishna Acharya
(d) Najma A. Heptulla
(e) Jagdish Mukhi
Answer.(e)

Question10. Who is Commerce and Industry Minister of India ?
(a) Ananth kumar
(b) Ramvilas Paswan
(c) Sushri Uma Bharati
(d) Arun Jaitley
(e) Suresh Prabhu
Answer.(e)

" For Government Jobs alert on whatsapp send your request on following official Number @ (In request Msg Send your Name and State Name) " NOTE: You have to save this Contact Number in your contact list to get important Govt job alerts on Whatsapp. "

RELATED JOBS

0 comments:

Post a Comment

NOTE: WE ARE NOT RESPONSIBLE FOR ANY JOB ISSUES, AS WE ARE SHARING INFORMATION BASED ON INTERNET. PLEASE CHECK THE OFFICIAL ADVT. ATTACHED WITH IN THE EACH POST, WHICH REPRESENT THE OFFICIAL FILE.