FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA FOR UPDATES:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | LINKEDIN


22 April 2020

Letter Series Reasoning Class for all competitive exams and also for UGC NET Exam Preparation Paper 1

Letter Series Reasoning Class

UGC NET Exam Preparation Paper 1

Hello friends, hope all of you doing great at your home. Continue with our reasoning classes for UGC NET Paper 1 preparation this time we are coming with a new topic based on Letter series. 

Applicants who are preparing for the JUNE UGC NET exam must watch this series of video classes for the preparation of PAPER 1.


Under above link, you will find all the previous lectures related to the UGC NET paper 1. Under the above link, you will also find the future lectures which we are going to publish. 

So bookmark this page in your browser for future reference. Along with this reasoning class, we will share the PRACTICE TEST based on this lecture only. After watching the letter series reasoning class everyone must try to solve all the questions in the practice test.

Major Key points related to this Video lecture on letter series and repeated letter series:

1.    Letter series in one of the most important topics of reasoning with respect to any exams like UGC NET, SSC, banking, CDS, state government exams, railways, hotel management, law entrance, and many more exams.

2.    In this letter series reasoning class total of 20 types covered in a single video.

3.    The tutor is going to teach you in an interesting way to remember alphabet positions or place value.

4.    Explanation of all types of letter series by giving examples.

5.    Unique reasoning tricks and different examples gathered for repeated letter series.

6.    We have also added 20 good questions below after the video. We advise all of you to perform the practice test after watching the complete video.

7.    You will never forget this topic concept once you watch the full tutorial and no need to open book for concepts/logic of letter series -if you watch this video and after answer any question in 5 seconds

WATCH VIDEO TUTORIAL OF LETTER SERIES REASONING

LETTER & REPEATED LETTER SERIES
PRACTICE TEST
1.   QPO, NML, KJI, _____, EDC
A) HGF                          
B) CAB                          
C) JKL                           
D) GHI

2.   JAK, KBL, LCM, MDN, _____
A) OEP                          
B) NEO                          
C) MEN                         
D) PFQ

3.   ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA
A) OLPA              
B) KLMA              
C) LLMA              
D) KLLA

4.   B2CD,  _____ BCD4, B5CD, BC6D
A) B2C2D            
B) BC3D              
C) B2C3D           
D) BCD7

5.   P5QR, P4QS, P3QT, _____, P1QV
A) PQW               
B) PQV2              
C) P2QU             
D) PQ3U

6.   CMM, EOO, GQQ,  _____ , KUU
A) GRR                         
B) GSS                          
C) ISS                            
D) ITT

7.   QAR, RAS, SAT, TAU, _____
A) UAV                          
B) UAT                          
C) TAS                           
D) TAT

8.   O, T, T, F, F,?
A) G                     
B) K                      
C) S                     
D) F
9.   SCD, TEF, UGH, ____, WKL
A) CMN                         
B) UJI                            
C) VIJ                            
D) IJT

10.                  FAG, GAF, HAI, IAH, ____
A) JAK                           
B) HAL                           
C) JAI                            
D) HAK

11.                  BCB, DED, FGF, HIH, ___
A) JKJ                            
B) HJH                          
C) IJI                    
D) JHJ

12.                  ZA5, Y4B, XC6, W3D _____
A) E7V                           
B) V2E                           
C) VE5                           
D) VE7

13.                  A, B, D, H, P, ?
A) F                      
B) S                      
C) T                      
D) Z

14.                  D, F, G, H, J, K, L, M, N, __
A) O                     
B) Q                     
C) P                     
D) R

15.                  E, J, O, T, Y, __
A) D                     
B) Z                      
C) C                     
D) E

16.                  _  _  a a b _ a _ a _ b a
A) bbaab             
B) aaabb             
C) ababa             
D) babab

17.                  b n _ n n _ b n b _ n b _ n b n _ b
A) bnnbn             
B) bbnbn             
C) nbnnb             
D) nbbnb

18.                  j k d _ w _ k j j _ d w w d k _
A) wdkj                          
B) wkdj                          
C) wdjk                          
D) dkjw

19.                  a b _ _ b a a _ _ a b _
A) baabba           
B) aabaa             
C) aabab             
D) aaaab

20.                  a a b a_  a b c a _ a a b _ d a_
A) abcd                          
B) aaaa                         
C) abab                         
D) aaca
ANSWER


1.      A
2.      B
3.      D
4.      B
5.      C
6.      C
7.      A
8.      C
9.      C
10.   A
11.   A
12.   D
13.   A
14.   C
15.   A
16.   C
17.   B
18.   A
19.   B
20.   D
For Government Jobs alert on whatsapp send your request on following official Number @7696006608 (In request Msg Send your Name and State Name) " NOTE: You have to save this Contact Number in your contact list to get important Govt job alerts on Whatsapp. "

RELATED JOBS

0 Comments:

Post a Comment

Thank you for your Comment.